Tuesday, 22 January 2013

Announcement..!!!!

Hi olls...



Saya akan berada di KL esok 23 & 28 January 2013
dan di Pulau Langkawi dan kawasan sewaktu dengannya pada 24 ~ 26 January 2013, 

Boleh call/sms saya 019-9796990 for FREE TRIAL
corset PREMIUM BEAUTIFUL dan jika anda nak tahu
 pasal our bisnes plan dan nak buat SIDE INCOME 
pun boleh..CONFIRM dapat BONUS RM3000 dan 
berpeluang layak untuk menikmati FOC TRIP to 
SHANGHAI!!!!

Kawan-kawan semua jom kita amik peluang ni untuk mengubah hidup ke arah yang lebih selesa...masih belum terlambat untuk memulakan sesuatu yang baru...

Monday, 21 January 2013

Semangat Seorang Mentor a.k.a CDM


Hi olls,

Hari ni nak share semangat dari orang yang dah berjaya..Tuannye kecil molek,tapi mempunyai semangat yang tinggi melangit, saya amat respect and really admire padanya, cos di umur yang muda lagi beliau sudah mengenggam income berpuluh-puluh ribu sebulan, dapat melancong ke banyak buah negara hasil dari menceburi bisnes ini. Dia telah berjaya sebagai seorang isteri,mama kepada dua orang anak dan pencapaian terbaik dalam hidupnya apabila berjaya menjadi seorang usahawan muda dan meraih pangkat tertinggi di dalam bisnes kami Crown Diamond Manager ( CDM ), dalam masa 1 setengah tahun sahaja. Sha merupakan seorang ketua dan  mentor yang berdedikasi. Sikap kepimpinan sangat kuat dalam diri beliau. Setiap ilmu dicurahkan sepenuh hati dan tidak pernah jemu dalam membantu kami untuk berjaya sepertinya juga. 

Ni saya amik kata-kata  semangat beliau untuk dijadikan panduan kita untuk lagi gigih berusaha...



Bila Ada Kemahuan...


Salah satu azam Sha tahun 2013 ni adalah untuk bantu lebih ramai rakan kongsi berjaya macam Sha. Bila renung balik 2 tahun dalam bisnes, banyak pengalaman yang Sha dah lalui dan banyak yang Sha telah pelajari. Pengalaman dah ilmu itulah yang jadi bekalan untuk kongsi dengan semua rakan-rakan kongsi.


Sha bermula bisnes ni dengan part time sehinggalah Sha capai pangkat tertinggi Crown Diamond Manager (CDM). Bisnes Premium Beautiful ni Sha jadikan sumber side income untuk tingkatkan taraf hidup Sha dan keluarga. Alhamdulillah, bukan sedikit yang Sha dapat dalam bisnes ni. Kalau ada yang katakan mustahil untuk ada kerjaya tetap dan bisnes part time dan berjaya dalam kedua-duanya, Sha boleh katakan TIDAK MUSTAHIL. Ia bermula dengan KEMAHUAN yang kuat. Selain tu, SISTEM/CARAdan KUMPULAN yang betul juga memainkan peranan yang paling penting.


Kepada anda di luar sana yang terfikir-fikir nak buat part time atau nak tahu bagaimana untuk berjaya dalam bisnes ni, jangan malu-malu contact Sha. Sha boleh share dengan anda semua.


Untuk Berjaya, Ikutlah Langkah Mereka Yang Telah Berjaya, Langkah Demi Langkah. 
Apa Yang Mereka Perolehi, Boleh Juga Anda Kecapi.




Anda juga boleh lawati blog beliau http://www.shakhalid.com/

so kepada semua yang sudah yakin dengan kepimpinan beliau,mahu tangan anda dipimpin oleh beliau, mahu kehidupan dan diri anda berubah 360 darjah,
jom sertai kumpulan kami dan anda akan sentiasa bersama kami...

hubungi saya : 
hayati 019-979 6990


Sunday, 20 January 2013

Inspirasi Burger..

Hi olls,


Ni first time nak buat entry makan ni...malam tadi tengok Majalah 3, kesah macam-macam jenis burger. Sangat bangga dengan bangsa melayu kita, sangat gigih walaupun tahu banyak saingan, mana tak nya, setiap sekilometer mesti ada stall burger, tu tak kira lagi M'c Donalds, KFC, Burger King bayangkan mcamana sengitnya persaingan.Tapi bila sedar banyak saingan tu,so pandai-pandai lah kuar kan skill kreativiti anda ye dak??? Kreativiti untuk tarik pelanggan,mesti kena ada, kena create apa yang specialnya  kedai kita,kedai pun kenalah menarik baru la boleh survive walau pun hakikatnya kedai burger tumbuh macam cendawan selepas hujan kan..!!wah panjang plok mukadddimahnye kan..heheees...so kita layan gambar-gambarnya sudah la ye...

Ni stall burger Kamasara Maju,tokeynya seorang driver bus sekolah dan isterinya seorang kerani sekolah. Berganding bersama isteri disamping anak-anak turut membantu. Dengan hanya bekerja driver bus sekolah, beliau sedar yang beliau  perlu bekerja lebih keras lagi untuk menanggung keluarga, so inilah extra income yang dia buat selepas habis kerja. Selain  burger, beliau juga menjual ais blended..



 inilah tokey nye...

beliau menjual Giant Burger ( RM6.50/sebiji...) murah tu... 
diorang ni jugak promote melalui facebook u olls.. moden kan..


Ini pula supplier daging burger dan roti giant..walau pun sekolah tak tinggi lepasan SPM je pun, sekarang ni dah berjaya, buka kilang roti burger dan kilang roti burger sendiri...sehari boleh buat sebanyak 3000 daging dan 3000 roti...pergghhhhhh

Monster burger...sorry gambor blur skit..


Ini plak, cerita Burger Kukus Lava dan Bakar. Burger ni guna konsep kukus dulu,katanya untuk kesihatan kan, lepas kukus daging-daging tu dibakar pula. Selain jual burger ayam dan daging, beliau mempelbagaikan lagi dengan daging unta, rusa, adan arnab. Tokey stall ni plok seorang architect and designer, tu pasal banner skit punye gempak kan...buat part time jugak, tapi sekarang ni dah mampu untuk menyewa tapak kedai sendiri yang diuruskan oleh beberapa orang pekerjanya.

siap banner lagi...


Mr Krabs..mempelbagaikan menu burger...
diinspirasikan dari siri kartun spongebox


teknik mengukus daging


 kukus dulu,kemudian dibakar...



kukus roti...


tengok tuu...


 tengooookkkkk, meleleh-leleh...
sos pelbagai warna sangat menarik


 inilah yang dinamakan lava, sos terkeluar-keluar 
macam lava gunung berapi


tengok teknik persembahan tu sangat menarik,
 ni menu mr krab.... mesti sedappppppppp kan



tu diaaa.............gulpppp

Satu lagi kesah GIANT BURGER, tak sempat nak snap gambor..Memang besar giler burgernya, boleh makan satu family, 4-6 orang. Saiz sebiji burger macam satu kilo kek, memang lain dari yang lain, sorang makan memang tak kan boleh habiskan, sampai kan tokeynya berani offer kalu sesiapa boleh habiskan sebiji burger tu seorang, beliau akan bagi rm100 sebagai ganjaran. Mmmm memang tak la kan,dua orang makan pun belum tentu habis....

Kata pemiliknya, memang dia buat burger tu berkonsepkan kasih sayang, seisi keluarga boleh menikmati bersama dengan sebiji burger.


and of course la........



*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*





*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


last dengan tuan tanah.....heheheheee



Bagi yang malu nak buka stall burger, boleh juga contact saya untuk generate extra income, anda perlu online sahaja...
part time or full time semua boleh......
sertai kami, dan contohi lah orang-orang yang dah berjaya dalam bisnes Premium Beautiful ni...Kami akan bantu anda untuk berjaya..jangan risau...!!!

call/ sms me 019-979 6990

special offer free trip to SHANGHAI............!!!!!!

Book your ticket and appiontment now....!!!!


Saturday, 19 January 2013

Patutkah..??

Hi olls,


Sorry rasanya seminggu tak update blog, sebok sikit dengan kerja-kerja ofis sempat jeling2 je kat blog ni,tak sempat nak tekan menekan..hehehee.

ok lah nak cerita pasal patut kah aku marah...?? kejadian ni berlaku last week, saya pergi satu kedai ni nak tinted cermin depan kereta. Hari pertama pergi, masuk kedai then bagitahu kata nak tinted kereta, ok sorang pekerja ni memang excited ( dont know why...) then bermula lah situasinya :

Aku : nak tinted kereta
Pekerja1 : ok, boleh-boleh..lawa baju...( apakah kan.. !!!) nak yang gelap ke yang biasa???
Aku : yang gelap tu camana???
pekerja 1: yang gelap tu tak nampak langsung..bla.blaaa..
aku : ok lah yang biasa je la, nak letak yang line silver skali yer....

Aku pun amik port, duduk....
10 minit kemudian pekerja tu mai tanya

pekerja 1: akak masuk keje kul brape
aku : kenapa???
pekerja1 : pekerja tak de la kak nak buat, diorg pg rehat ( terus pegi kt tempat punchcard tgk kad kan...)
aku : lama lagi ke,biasa diorg rehat masuk pukul brape??
perkerja1 : lambat la kak,dalam kul 2 gitu....akak msuk keje kul brape??
aku : biasa lama tak buat tu ???
Pekerja 1 : diorang masuk jap2 lagi,akak masuk keje kul brape.....
aku : akak tanya kalu buat pkul brape blh siap ???
pekerja 1: dalam kul 2 lebih gak la,boleh ke??
aku : ok la kalu mcam tu xpe la... 

Tadi sebelum engkau tanya aku pasal gelap ke tak gelap ke apa hal, action mcm dia yang nak buat kan. aku siap duduk baru engko terhegeh2 bgthu tak boleh buatkan......then aku pun terus blah....

Kejadian esoknye pula......

aku : nak tinted kereta
pekerja 2 : akak nak yg mana?
aku : yang biasa je...bla,bla,blaa...( action la skit cos dah tahu kan....)

pekerja 2 tu terus buat, aku merayau-rayau dalam kedai tu,sambil2 tengok eksesori kereta, sebenarnya aku kureng bab2 aksesori bagai nih.....malas nak mencantik-cantikkan kereta,janji blh start enjin boleh gerak sudah....tapi semapt gak smbar beberapa barang....uhuk,uhukkk...dalam kedai savecost pun jadi gak meroyan shopping ekk....

Aku : ooo nak tukar bateri remote la ( kunci kereta )
pekerja 1: ada-ada, bateri camana kak....
( dari semalam lagi aku hangin ngan kau kan, ok sabar2...)
aku : sekejap ek akak amik.....
( pegi amk then bagi la kunci tu pada dia...)
pekerja 1: ok
aku : boleh tak
pekerja 1 : boleh, jap ek nak buka...

selang beberapa minit  ( kejadian hangat bermula...)

pekerja 1 : kak bateri ni ke????
aku : erkkkkkk... ye la ( muka blur..)
pekerja 1 : bateri ni lah yang nak tukar tu ye.....( sambil tunjuk bateri pada kunci tu ...)
aku : ( dah hot dah.....) ye la bateri tu la, bateri yang mana lagi....???kan saya bagi kunci tu kan.....!!!
pekerja 1 : ooooo...relax ah kak, cool kak,cool.....

apakah kan???? engkau dah tahu aku suruh tukar bateri tu buat je la, nak lebih2 ramah plok...aku dah la tak makan tunggu kereta kan, engkau plok buat tanya-tanya soklan yang macam nak kena lempang kan......sabor je laaa....

pastu masuk kereta terfikir patut ke aku marah dia tadi.....!!!!sian plok....











Tuesday, 15 January 2013

Merlin..

Hi olls,

Ni nak cerita pasal my feveret drama TV ni, MERLIN. Malam tadi episod last, waaaaa..King Arthur meninggal dow, alangkah tak bestnya ending dia. Kenapa dia meninggal???kenapa merlin tak guna kuasa dia??kenapa lambat sangat panggil naga????oooowhhh King Arthur yang hensem. Apa yang pasti Merlin punya la sedih best friend dia meninggal, mana taknya memang dia baik sgt dua orang tu kan, Merlin memang seorang orang suruhan yang taat serta sanggup berkorban diri untuk Raja nya. Tapi episod akhir ceritanya sangat sedih ( Merlin nangis tu..), bercampur ngan semangat peperangan, dan dicampurkan pula suspen bila Merlin hilang kuasa...pergghhhh, membuatkan ku tak lekang depan Tv tu.. 


*pic google....

Merlin pun dah reveal siapa dia sebenarnya,yang menjadi tanda tanya kalau la King Arthur tak meninggal apa tindakannya ye,apa dia akan buat,adakah dia akan terima ahli sihir dalam dunia Camelot. Selama ni kan King Arthur memang anti ahli sihir..??? Princess pun sgt comel semalam, tapi kesian tak sempat nak jumpa King...Morgana yang jahat tu pun mati jugak,kena tikam dek Merlin..hrmm rasakan. Akhir cerita Merlin dah masuk zaman moden gamaknya cos ada lori dan jalan raya,pakaian pun very stylo hehehee.

Adakah nanti ada lagi siri baru kesah Merlin??????Kita tunggu dan lihat,mana la tahu kan tetiba ada plok generasi baru anak King Arthur..Mintak-mintak ada la siri baru,best gak layan cerita epik cam gni.


Yang bestnya anak saya pun memang suka cerita ni,jadi lagi la best tengok cos macam ada moderator plok,dia dah macam pengarah plok, heheehee..anak kecilku.

Terbuka kepada semua - Free Trip To Shanghai

Hi olls,


Promosi rebat, baru je habis sekarang ni dah open promosi baru, pakej melancong free 5hari 3malam ke SHANGHAI,China,kota metropolitan yang merupakan shopping paradise bagi penggemar-penggemar or kaki-kaki shopping memang sesuai. Semua akan ditanggung oleh syarikat (tiket,penginapan di hotel mewah,makan ) anda hanya perlu bawa duit untuk shopping sahaja, nama pun pergi tempat shopping kan,haruslah.

So saya nak share 3 points sahaja : 


1) Promo Pakej


FREE TRIP PACKAGE
SHANGHAI,CHINA
5Days 3Nights
5-Star VIP Package trip
All fully sponsored
Valid : Januari ~ April 2013



2) About Shanghai







premium beautiful2



3) Book your appointment and ticket now

Insyaallah akan pergi dalam bulan June,2013. Masih belum terlambat,so cepat rebut peluang keemasan ini,bukan senang nak pergi bergembira dan yang pasti semua ditanggungkan a.k.a FREE ( save lagi duit tiket,hotel n makan, untungnya lahaaiii, xnak lagi memang rugi.. )
Kepada new comers jangan risau,anda juga masih berpeluang untuk sertai kami, so apa tunggu lagi,peluang dah ada di depan mata,tunggu tindakan daripada anda sahaja..!!!



Last but not least,gambor penyuntik semangat,sama-sama fikir-fikir kan 

kredit to SHAKHALID


call/sms me Hayati 019-9796990

malu nak call boleh email : 

yatdhamid@gmail.com

Add me on FB :

Hayati Hamid










Monday, 14 January 2013

GLOW di GLAM

Hi olls,

Apa macam weekend anda???harap semua nya enjoy yaa..!!me too, jumaat lepas saya ke KL semata-mata untuk attend kursus Great Leaders Oreientation Workshop ( GLOW ),kelasnya pada 12 jan 2013 ( sabtu ) yang dianjurkan oleh my great mentor SHA KHALID dan the geng. Tahniah kepada CDM Sha  yang telah gigih berusaha untuk menjayakan kursus ini. Objektif GLOW diadakan adalah untuk memberikan ilmu kepada semua ahli terutamanya ahli yang baru menyertai bisnes ini. Juga disuntik dengan sedikit motivasi yang sangat-sangat terangkat beb...It's really recharged me...Kata TEAMWORK kan harus lah ada kelas yang superb cam gini.

Walau pun penat, maklumla short trip travel to KL tapi rasanya terbalas dan amat berbaloi-baloi. Apa tidaknya, perasaan letih,penat dan mengantuk sudah terhapus kerana telah ditimbuni dengan ilmu yang sangat-sangat bermanfaat oleh leader yang sangat komited, berpengalaman dan berwawasan. Banyak sangat ilmu yang saya dapat dalam kelas ni, insyaallah akan di apply sebaik mungkin. Semangat tu terus terserap dalam diri ini untuk memberikan yang terbaik dan lebih berjaya dalam bisnes ini ( kena sedut cepat-cepat kalu tk rugi wooo ). Mari kite tengok siapakah orang yang hebat disebalik GLOW ni....


Layannnnnzzz......



MC of the day...Yong, 
masih muda tapi semangat untuk berjaya sangat tinggi



Bakal CDM Shaliza Aziz....
Sgt berinformasi



Refqah ( ekah ) 
sorry tk sempat nak amk gamor ekau,
 syiokk sgt dengar takut tk dan nak salin nota......



CDM Hanis Haizi...
Our celebrity mentor 
sangat terpengun dengan kredibiliti beliau



CDM Sha Khalid
My great and beloved mentor 
She's very amazing...



 Last but not least of course la tuan tanah kan, berposing di GLAM.....

*

*

*

*

*





*

*

*








 Be in the right group...GLG


 me@GLAM...pic sedikit blurr







Sesi discussion after kelas, gambor saya tk sempat nak ambik cos kusyuk dok tadah telinga......insyaallah will fight for shanghai...

tidak putus-putus mencurahkan ilmu....


Segala ilmu yang dikongsikan amat bermakna yang tidak ternilai dan tak mampu dibalas.......million thanks to all..



Peluang juga masih lagi terbuka luas untuk anda diluar sana, nak tahu lebih pasal bisnes, side income and tengah hot sekarang free trip to SHANGHAI ( 5Days 3Nights ) all sponsored, jangan segan dan malu untuk call saya...berkat usaha TEAMWORK insyaallah akan berjaya...............


jom pakat-pakat letak impian setinggi 
Shanghai Tower............!!!!

SMS @ CALL ME NOW.....!!!!!!
019-979 6990 Hayati
U call I datang......

Thursday, 10 January 2013

SAP systems

Hi olls,

Adoii la,sgt pening la ngan programme SAP nih....byk benda kita nk kena fikir,banyak benda kita nak kena sediakan especially information and our needs............Malas betul la nk fikir......Dah la company kita bayar mahal-mahal pastu kita plok nak kena perah otak bagi info ke dia semata dia nak lengkapkan sistem tu..........macamana bosan or malas pun mmg kena bg information tu,cos kalu tak sistem tu tk meet our requirement plok....... yang paling geram baru je nak mahir sistem CARP dah nak kena pk sistem baru plok..........sangat tak gemar okehhh....!!!!!

by the way tu la nasib bekerja ngan company orangkan...........sangat mengharapkan untuk berhenti kerja,insyaallah suatu hari nanti,doa2 kan saya success dalam bisnes ni....amin,amin,amin.....

ok la u olls, tak pasal-pasal baca keluhan cam gini kan..............
sorry and enjoy your weekend,hanya pada orang-orang terengganu and kelantan sahaja tau........!!!cos negeri-negeri lain weekend start ngan jumaat kan....hihihihhiiii...bye olls..



Wednesday, 9 January 2013

PB Also Can Help You To Conceive............


Hi olls............

Saya hendak bercerita berkaitan salah satu lagi kelebihan yang boleh anda rasai@dapati dari pemakaian korset kesihatan Premium Beautiful ini......Bukan mengatakan pakai je terus dapat yer...no.no.no..nooo....tapi insyaallah dengan bantuan PB anda pasti akan dapat result nye, tidak lupa DOA pada Yang Maha Esa, kita hanya berusaha tapi segala-galanya dari dari Dia ( Allah s.w.t ). Betul jodoh, ajal maut, dan rezeki itu rahsia allah tapi kite sebagai umatnya diwajibkan untuk berusaha...jadikan tawakal dan usaha itu jalan kita untuk menuju keredaanya. Insyaallah semuanya kuasa Allah.

Bagi setiap pasangan yang mendirikan rumah tangga semestinya mengimpikan kehadiran cahaya mata dalam hidup kan,ya tak????semua orang teringin nak merasa menjadi seorang ibu dan ayah kan.....???Ini kan pula anak merupakan rezeki keluarga yang sangat tidak ternilai dan tidak boleh dibeli dimana-mana.Anak adalah segala-galanya tambahan boleh membantu mengeratkan lagi kasih sayang antara suami dan isteri.......

Apatah lagi naluri seorang wanita a.k.a ibu....setiap wanita memang bercita-cita untuk merasai kemanisan semasa mengandungkan...kalu tak mengandung tidak lengkap rasanya sebagai seorang wanita....
( sorry bg sesiapa yang terasa.......)

So saya ingin berkongsi bersama anda......



Nak dapat baby yang comel-comel,




comel tak.....???ni la my beloved son.....


Saya pasti ramai pasangan yang terus mencuba bermacam-macam cara untuk mendapatkan anak kan......Di sini saya nak membantu anda yang dah lama kawin dah macam-macam cara buat,dah macam-macam ubat, jumpa pakar bagai tapi tak juga berhasil, so saya cadangkan anda cuba la pakai korset kami. Tak salah untuk mencuba kan.....???

Q : Apa yang Premium Beautiful ini boleh buat??????

A : Dengan pemakaian beautiful nie boleh 'increase chances to conceive', kita berikhtiar, dah banyak testimoni yg dah berjaya conceive setelah beberapa bulan menggunakan corset beautiful nie. Kesan daripada memakai beautiful secara consistant:

  • membersihkan cysts dan fibroid dalam ovari
  • menyeimbangkan hormon estrogen dan progesterone
  • kedudukan rahim yang stabil dan dilindungi dgn pemakaian beautiful yg teratur
  • menyelesaikan masalah period yg tidak teratur
  • mengurangkan masalah senggugut
  • mengurangkan masalah keputihan
  • mengurangkan masalah berat badan kerana kegemukan dan lebihan berat badan  mengganggu hormon dan menjejaskan peluang utk conceive
  • menguatkan otot dan rahim 

So, marilah kita berikhtiar untuk merawat dalaman dulu.....Insyaallah berkat usaha kita ini akan membawa kepada kejayaan. Tawakal dan usaha itu adalah jalan yang terbaik.............

Beranikan diri anda untuk mencuba, sesungguhnya nikmat mempunyai anak itu sangat-sangat best......terutama dalam tempoh mengandung, melahirkan dan yang paling best nikmat menyusukan,masyaallah..........

Sekali lagi saya tekan kan, fungsi PB adalah sebagai alat bantuan untuk memperbaiki sistem dalaman, kerana ianya mengandungi FIR ( far infra red )..........
alat bantuan......alat bantuannnnnnnnnnn...........!!!
usaha..........!!!!

boleh juga rujuk di sini, my mentor blog Sha Khalid.........



contact me at 019-979 6990, email, yatdhamid@gmail.com.........